Evden Eve Asansörlü Nakliyat Hakkında Bilinen Yanlışlar


Son yılların en gözde ev taşıma modalarından biri haline gelen evden eve asansörlü nakliyat hakkında bilinen yanlışlar gün geçtikçe daha çok artıyor. Pek çok kişi maliyetinin diğer taşıma türlerine oranla daha pahalı olmasından yakınırken, diğer bir kesim de bu durumun zorunlu hale getirilmesinden şikayetçi. Bu nedenle hemen sizlere bugünkü yazımızda, neden evden eve asansörlü nakliyat tercih edilmeli, hangi durumlarda zorunlu oluyor onları teker teker açıklayalım.

  1. Öncelikle ilk belirtilmesi gereken evden eve asansörlü nakliye fiyatları sanıldığı kadar uçuk miktarlardan oluşmuyor. Fiyat unsurunu belirginleştiren şey; asansörü çıkacağı kat ve ne kadar süre orada kalacağı ile birebir ilişkili. Yani 1 saatlik asansör kullanımı ile 4 saatlik asansör kullanımı eş fiyatlarda değildir. Bu nedenle ev taşıma için firmaların asansör fiyatlarını sormaktan çekinmeyin.
  2. Bazı koşullarda normal taşımadan çok daha uygun fiyatlara denk gelir. Bu kıstası oluşturan pek çok sebep var. Bina giriş-çıkışlarının eşya alınıp-verilmesine uygun olmaması, merdiven mesafesindeki yetersiz alanlar veya darlık, evinizin bulunduğu kat, site yönetiminin taşınma prosedürleri, ana cadde üstündeki evler vs. derken ister istemez evden eve nakliyat için asansör kullanımı zorunlu hale gelebilir. Bu gibi durumlarda el ile taşıma yaptırmak sanıldığı gibi ucuz değil aksine asansörden çok daha pahalıya denk gelir. Keza asansör kiralayıp 1-2 saatte bitireceğiniz iş, eleman tutarak 4-5 saate yayılabilir. Bu durumlarda da ödenen ücretler, harcanan mesai ve emek artar.
  3. Özellikle hassas eşyalar arasında bulunan beyaz eşyalar başta olmak üzere, tek bir çizik dahi almasın dediğiniz özel mobilyalarınızı bina içerisinden dolaştırarak indirmek hem binaya, hem komşulara hem de mobilyalarınıza zarar verir. Ancak kiralık asansör aracılığı ile bu eşyalar özel paketler ve koruma şeritleri ile sabitlendiği için kimse iş sonunda mutsuzluk yaşamaz. 
  4. Çalışan ailelerde en büyük sorunlardan biri zamansızlıktır. Uzun mesai saatleri, izin alamama, taşınmanın bitmesini bekleyememe gibi durumların önüne asansör ile geçilebiliyor. Eşyanın yüklenip, asansör aracılığı ile araçlara yüklenip yeni evinize taşınma süreci; diğer taşınma yöntemlerindeki sürenin neredeyse yarısından çok daha az bir zaman dilimini kapsar.
  5. Araç girişinin yasak olduğu sokak veya caddelerde de yine evden eve asansörlü nakliyat tercih edilmelidir. Keza her asansör araca bağlı değildir. Böyle alanlar için yer asansörü kullanılır. Bu durumda da elde tüm eşyalar sokak boyunca taşınmayarak yine maliyet ve zaman açısından daha karlı çkmanızı sağlar. 
  6. Asansörlü taşıma İzmir gibi yüksek katlı binaların fazla olduğu alanlarda daha çok tercih edilir çünkü diğer taşıma yöntemlerine göre daha güvenlidir. Örneğin elde taşımalarda mobilyalar alınıp araca yüklenirken; asansörlü evden eve nakliye için mobilyalar parçalarına ayrılır, özel koruma kılıflarına alınıp asansöre sabitlenir. Bu iş içinde marangozlu nakliye ekipleri tercih edildiği için yeni evde de bu kişiler tüm eşyaların montajını sorunsuz bir şekilde yerine getirir. Bu sayede sağa-sola çarpma, çizik ve darbe alma gibi durumlar sıfıra iner. 
  7. Özellikle bina içi, daire içi veya yeni taşınılacak ev için duvarların, kapı kirişlerinin veya eşiklerin zarar almaması; balkon veya camdan içeriye giriş sağlayan asansörler aracılığı ile sağlanır.
Yani kısacası aslına bakarsanız biraz daha az para harcamak için hem binanıza, hem komşularınıza hem de kendi eşyalarınıza zarar vereceğinize; zamandan ve sorunsuz ev taşıma faaliyetlerinden faydalanmak için mümkün olduğunca asansörlü ev taşıma istemenizde fayda var.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evden Eve Kaliteli Taşımanın İzmir'de ki Adresi

Şehirler Arası Ev ve Ofis Taşıma

En iyi Buca Nakliye Firması