İzmir Evden Eve Nakliyat Kurumsal Firmalar

Bundan 10 - 15 yıl önce bırakın komple ev taşımayı, bir yerden başka bir yere parça eşyalarınızı bile göndermek bir zulüm gibiydi. Sayıca çok az olan İzmir evden eve nakliyat kurumsal firmalar, bu durumu kendi lehine kullanarak çok yüksek nakliye bedelleri isteyebiliyordu.

Teknolojik gelişmeler ve göçlerin de artmasıyla beraber bir anda gelişmesinde ivme kazanan ev taşıma sektörü, tekel durumda bulunan nakliye firmalarının bir anda rekabet edebileceği pek çok rakibinin doğmasını sağladı. Müşteri açısından çok iyi olan bu durum, maalesef beraberinde de bazı olumsuzlukları getirdi. Nedir bu olumsuzluklar derseniz de hemen belirtelim; merdiven altı nakliye yapanların sayısındaki artış.

Kurumsal nakliye firmaları ile rekabete girişebilmek için kişilerin en çok hassasiyet göstereceği ücret konusunda farklı politikalar izleyerek en sonunda da kişileri mağdur ederek ortadan kaybolan ya da hiç bir mesuliyet kabul etmeyen bu fason nakliyeci firmaların tuzağına düşmemek için neler yapmalısınız, hep birlikte buna bakalım.

  1. Öncelikle evden eve nakliyat yapılacak olan bölgedeki nakliye firmalarını internet üzerinden bir araştırmalısınız. Bu araştırmalarda hangi İzmir evden eve nakliyat firması daha çok beğenilmiş bunlara dikkat edin. 
  2. Yaptığınız araştırmadan edinmiş olduğumuz nakliye firmaları ile teker teker iletişime geçin ve sizle muhattap oldukları dilden tutun da vaat ettikleri hizmetleri nasıl anlattıklarını iyi dinleyin. Hatta mümkünse bu konuda farklı sorular ile karşınızdaki kişiyi sıkıştırın. Size güven verebilen kişilerle mi görüşüyorsunuz bir ölçüp, biçin.
  3. Almak istediğiniz hizmet şehirler arası nakliyat ise normal koşullardan daha çok detaycı olmalısınız. Keza eşyalarınızı alıp ortadan kaybolan birileri ile çalışmayı kimse istemez. Burada firmanın yetki belgeleri, kullanılan araçlar, izlenen yöntemleri, sigortalı nakliyat ve sözleşme gibi koşulları irdeleyin. Eğer sizlere yazılı bir metin sunamıyorlar ve mırın kırın ediyorlar ise hemen o kişilerle görüşmeyi kesin.
  4. Almak istediğiniz hizmeti birebir söyleyin. Örneğin eşyaların toplanmasını da ekip yapsın, ben mobilya sökemem diyorsanız; karşınızdaki firmadan marangozlu nakliye ekibi talep edin. Eğer bunları sağlayamam diyorsa karşı taraf, bilin ki ya küçük bir firmadır ya da niyeti farklıdır. Çünkü İzmir evden eve nakliyat firmaları işini kurumsal yapar ve zaten daha siz sormadan bu hizmetleri önünüze korkmadan serer.
  5. Firmanın kullanacağı ambalajlar ve paketleme yöntemleri son derece önemli bir detay. Baştan savma örtüler, battaniyeler ya da bez parçaları ile ev taşıma hizmeti verilmez. Bu nedenle eşyalarınızı nasıl taşıyacaklarını birkaç kez sorun. Özel patpatlı poşetler ve hasar önceleyen ambalajlama sistemleri ile çalışan Atasun Nakliyat'ın sayfasını bir incelerseniz; kurumsal bir nakliyat firması nasıl çalışır görmüş olacaksınız. Bu konuda aklınıza takılanları hemen müşteri hizmetlerinden daha detaylı bir şekilde öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. 
  6. Yüksek katlar için vazgeçilmezlerden kabul edilen evden eve asansörlü nakliyat hizmeti alacaksanız; firmaya asansörlerinin durumunu sorun. Sizin katınıza çıkabilecek potansiyeli var mı, eşyaları bu asansör ile korumaya alarak mı taşıyorlar vs. Biliyorsunuz; balkon veya camdan gerçekleştirilen asansörlü ev taşıma işi bilmeyen bir ekiple yapılırsa hem can hem de mal güvenliği tehlikeye atılmış olur. 
  7. Son olarak da size teklif edilen nakliye fiyatına bir bakın. Elbette piyasa üstünde fahiş fiyat verilsin demiyoruz, lakin ucuz ev nakliyesi kisvesi altında yapılan ve kişileri mağdur etmekten başka işe yaramayan İzmir ev taşıma firmaları konusunda çok dikkatli olunuz. Taşınacak olan mesafe, çalışacak olan personel sayısı, eşya miktarı, dairenin katları ve eşyaların hassasiyetini de göz önünde bulundurup size verilen fiyatı mantık çerçevesinde düşünürseniz; gerçek olmayan 300 - 500 TL ev taşıma fiyatları olmayacağını anlayabilirsiniz. 

İzmir evden eve nakliyatın öncüsü olan firmamız ile görüşerek kafanıza takılan tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz. Üstelik ücretsiz ekspertiz hizmetimiz ile hiçbir anlaşma sağlama zorunluluğu olmadan ve para ödemeden evinizin gerçekte ne kadar fiyatla, nasıl taşınabileceğini de öğrenme şansı sizleri bekliyor.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evden Eve Kaliteli Taşımanın İzmir'de ki Adresi

Şehirler Arası Ev ve Ofis Taşıma

En iyi Buca Nakliye Firması